Pewarna Dan Perisa Word's Aira

Sunday, 24 March 2013

Apologize can be a miracle but also a disaster !

kawang2..meh dulu ucap "Alhamdulillah" ..
bkpe? sbb Allah masih ag bgi ite idop ats mke bumi ni..masih dpt bernafas sprti biase.. ^_^ xsalahkan sebut "Alhamdulillah" n its not hard rite?

setiap ary,, setiap selang bbrp ary,,setiap mgu,, ayra rse stkt ni xpernah agy ayra ngn dye missed to apologize to each other..xpernah missed even a week..ayra pun rase pelik..tp ia adalah stu hal yg perlu dititik beratkan..bkpe?? sbb ksilapan harus diakhiri dgn kemaafan..eventhou small mistakes or lies..

xkire lha hnye terkasar bhse ke ..ehh tu ksilapan bsar lhaa..huhu gane2 pun msty minta maaf..kan??im epy for that ! xkire ape pun salahnye,sntiase bermaafan,,xperlu nk tgu ary raye..ary penting bru nk minta maaf..andai kate dye sakit,,xpun dye dh pergi dri idop ite..sempat ke ite nk minta maaf?dosa ite ats owg yg dh ite buat silap taw?slagi dye xmaafkan ite,,Allah xkan maafkan ite..sbb tu salah ite kat owg bkn nye kat Allah..jgn senang2 nk ckp,, "6ti aq mtak maaf kat Allah lhaa,bdoa je"..n one more thing~ law buat silap tu minta maaf right away...sesegera yg boley..tkot 6ti parah jdinye,,mgkin akn ad hal yg mmbuatkan ksilapan i2 mnjadi lebey bsar n makin ssh utk dimaafkan..so bagi kbaikan brsama,,minta lha kmaafan cpt2,,jgn tgu lame2..sgt2 baek n xmemudaratkan sesape pun..tp bile dh minta maaf tu mgaku jelha dh buat salah kan?? its not a thing to self-admitted mistake..xde apelha sgt..mmg lha ade tu yg dpt memalukan diri sndiri..tp its better to tell and admit or confess,,rather than u suffer for the other days..kan?


haa! btol tu! mmg Bing0! xbrmkne ite salah je ite perlu minta maaf..kdg tu ite xwat salah pun ite kena minta maaf,,sbg tnde ite mghrgai sum relationship .. dan hbgn i2 lbey brhrge drpd trus ego n ego..dun be selfish~ ikan dh byk ,, xprlu lha ag dijual tnpa reason.. >.<'' igt! yg pnting maaf* .. it juz means yg awq hrgai hbgn i2 lbey dari ego ! sbb bgi sesape yg dkhianati or dibuat silap..ssh sgt nk dimaafkan n  memaafkan,,small mistakes tu bley tahan ag..tp the bigger mistakes ni... aduh~ amek mase lha..kowg pernah rase x?bgi yg pernah tu say "Alhamdulillah" knp??sbb Allah dh bgi ite ni peluang utk merasa sakitnye keperitan utk mmnta maaf ats salah yg besar..dan say "nauzubillahiminzalik" .sbb?? ni nk tnye,bg yg ad pglman,,kowg nk ag ke rase keperitan tu ? xnk kan?? so ite mintak dijaohkan..rite?sungguh lha..mmg ssh sgt nk maafkan salah yg besar.. 
"Bigger mistakeS take Longer Time to be Excused" 
THE WORST THING ABOUT BEING LIED TO IS KNOWING THAT U WERENT AFFORD TO ACCEPT THE TRUTH THAT U WERE CHEATED.
setiap manusia ni psti buat salah kan??sbb ite x maksum,,selalu buat silap n salah..



tp tu bukannye satu "alasan" utk ite trus n selalu buat silap..silap can be repair ~bukan jgk satu "alasan" utk ite lari dari ksilapan i2..kan? sgt2 Silap bgi sowg tu law dye buat salah n then dye kate,, Eveery ppl make mistakes.. of korz lha smua owg wat silap tp xbrmkne silap itu boleh diulang berkali2?? isnt it? n then bile ite dh buat silap2 tu pndai2 lha minta maaf kan? maaf tu perlu !! very important.. 


really?? am i the one that forget the third part?? kowg pun same x ? hmm tp btol lha.. ramai yg lupe, apekah prkare yg perlu dibuat utk btolkan ksilapan tu? lpas ite dh buat silap , ite mntak maaf kan.. pstu mgaku ... n lastly ?? ite perlu btolkan blek silap ite..ssh sgt kdg tu.. tp yg paling pnting,,yg paling tepat is Try to Not to Make The Same Mistakes Again ~ kan?? ape jua salah nye pun,,,cube lha utk ulang prkare i2..sbb bgi owg yg memaafkan i2 sgt perit rsenye bile dh maafkan but then dye ulang balek hal yg same..dlm aty ni rase mcm dye tu xptot dimaafkan..xke ite " owg yg buat salah " ni rase bersalah?? xrase ke?? law sesape yg ade sifat perikemanusiaan je lha yg ad .. rite? huhu dh lha ulang perkara yg same,,sgup ke ite lukakan ag aty owg yg dh pernah ite lukakan?? law ayra lha,,dh xsgup nk tgk owg yg ayra sakiti i2 sakit lagi dan lagi,,cube ite put us in their shoes,,kat owg yg disakiti ,,owg yg menyakiti.. first,,owg yg disakiti ..sakit kan aty ? bile dpt taw owg tu ulang perkara yg same,,tp ite dh maafkan dye..but still dye buat yg same..mmg perit giler aty..tp jgn lha blas dendam..xbaek taw~ second,owg yg menyakiti..xserik ke buat silap same ? mmg lha x kan? bgi owg yg xrase bersalah..huhu

but igt ! apologize can be a miracle,,but at the same time could also be a disaster !


Try to Swallow All the Bitterness..but Not Trying to Prevent the It or just Taste It ! Cause Bitterness can Make U More Mature ! U Will Feel More Unique Way Of Bitterness !

Saturday, 23 March 2013

Setitik Huruf jee .... n then Banjir dgn Kata2

hai semua~ samad petang,,salam 1 Malaysia ^.^

hmm~ bruni ad kem ibadah kat sch.. satu malam je.. best jgk lha..biase,,name pun kem kan..?? haha sape yg x pernah prgi kem utk pljrn..mmg xtahu lha rase mcm mne rite?..huhu first day tu soalan first perlu ditnye.. "awq bwaq fon x?" haha x3 soalan agy tgi dri SPM kowt.. mule2 tnye bdop2 skelas,,pahtu tnye atiey lop,,tp sedey nye dye xbwaq ler.. =.=' slalunye dye yg bwaq skmo tp kalini xbwaq lop..huhu abis waktu p&p je trus g surau bgi taklimat dlu..iteowg sibuk duk tnye duk dorm mane kkgi,,bley pilih or chegu tetapkan? mmg jwpn nye amat dtgu2 oley para pserta nih..=w= last2 satu dorm satu kelas..laki2 tdor kat surau..xDD haha..mule2 ayra duduk dorm 7 sbb ikot kelas kan..huhu sedey nye xduk ngn bepweng,,huaaa...lepas siap2 deras2 trus g bilik sal ..borak2 sket n then dye ckp katil atas kosong,,xpun tdor skatil kat dye je lha sbb dye pun kcik jea =P..haha dgn aty yg berbunge nye lha iteowg gi amek beg2 semua msok dorm sal.. hhehe sukenye,,xlha boring ngat lam dorm ..malam tu iteowg tdor kol 2 lebey..ape ayra ngn sal buat? hehehe msti sesape yg prnh ke kem taw lha ape kami buat kan??ape yg peserta yg ad geng buat.. of korz lha borak2,lepak2 ..xDD hihihi biase lha ..owg yg ad geng xleyh nye nk tdur awl..iteowg ckp psal mslh lam klas,,mslh kne kcau,,+mjurlha mlm tu xkne kcau pun+,,..

smemangnye mslh2 iteowg smenjak bermenjak2 ni sgt mmpgaruhi idop kami..mmg btol lha ape yg ayra ckp kat sal "mgkin mslh ni byk mlibatkan prasaan" sbb law x,xkan nye smpai kami terbawa2 mslh ni smpai bermgu2..berbulan2..kan??xmustahil dulu2 pun kami ad mslh..sbb everyone got probs..rite? tp ayra xpernah ad mslh mcm ni..cnthnye mslh kwn,mslh perasaan,mslh kene tuduh,mslh dengki,mslh salah faham smpai hampir gaduh..truthly ayra xmo lha gaduh psl salah faham ngn kwn2 ni..small matter je..xperlulha nk gaduh bagai..even a bigger matter pun ad jln pnyelesaian,rite? sbnrnye syaitan yg sdg berusaha memecahbelahkan umt islam ni..syaitan yg bisik kat ite prkare2 buruk,jahat kat ite..jgn lha menangkan syaitan,,6ti buruk padahnye..boleh je very2 bepweng jadi "enemy",,apetah ag bepweng,,kwn pun bley jadi gtu..tp mintak kat Allah spaye dijauhkan lha yekk..ite xnk lha bermusuh2-an..cthnye jgk mcm gaduh psal laki like sal wrote in her belog..just sbb LELAKI ,, nk gadow.. =,=' ape kes? xley slesai care elok ke? melalui lelaki jgk lha hbgn yg rpt antare kwn2 pun ley terjejas..kan?huhu it is possible.. lelaki mmg racun for girls,,but bgi girls yg waras pmikiran nye,,lelaki adlh ubat =)

lelaki ?? ckp psal lelaki ni ,, bgi pembace2 semua.. uhum2..  kat sesape yg ad someone yg dicintai,ingin dijadikan teman hidup..meyh jap bace doa ni same2.. 




jgn salah sgka or wut so ever yekk.. =) bukannye ape,, tadi terbace kat wall fb ade doa untuk mendekatkan jodoh ni.. so ayra share lha kat semua,,sape2 yg ad seseorang d atynye~
xsalah kan andainya ite nk si dye jdi teman hidup ite? ape yg slh ? lagi baek ape law doakan cam ni.. rite? huhu kalau ite betol2 serius ttg satu hbgn keramat ni,,psti ade tnde2 nye yg trsendiri.. dannnn


mmglha majorities will say ssh nk tgk laki2 nangis..tp percayelha bile tibe mse dye dh serius,,semua boley jadi..betol kan?jgn lha girls lak yg maen kan prsaan si dye bile dh serius ..hmmm ~ ~_~ ape pun..


hmm ~ baey2.. <3 for us !!

Wednesday, 20 March 2013

Alamakk ~ kan dh kate...

oh tidakk.. ape yg telah berlaku mmg telah ayra jangkakan..well =w=..ayra nikan pandai meneka...hahahaha
oh dear sal ~ ape yg sy post kat belog tu,,xde yg kait ngn awq pun..juz yg sy mention je lha yg kait ngn awq..jgn lha trase sbb tu sy siap tulis +kat sape2 yg bace jgn trase tkot bkn anda owgnye+ huhu sowey lha law buat awq trase tu awq,,bcoz sbnrnye bukan awq ... ^_^ mohon fham.. haha ~

Bangkit lhaa!!



ITS BETTER THAN EVERYTHING !!!! 

kan?? betol lhaa...huhuhu ayat keramat.. derrr~ _be STRONG_

Sedihnye Bertepuk Sebelah Tangan

hii semua ~ arini update awl skit lerhh sbb kkgy nk kemas2 bju utk kem esk n luse..huhuhhu rajin bebenor sch ayra ni wat kem kan?? mmg teramat amat rajin lha..mujur umwork xbyk mane pun ..dang jgk lha nk siapkan,,well, now im lost!

biasenye kowg akn dgar "btepuk sblh tgn" dlm kontaks "Couple/Cinta xtersmpai" kan?? huhu kali ni laen lakk..bkn psal cinta,,couple lagi lhaa~~ =.= mmg,sgt2 sedih lha betepuk sblh tgn ni..huaaaa...n now ayra rindu ngt ngn pweng2 kat sch nie,,sbb duk klas laen2 jrang lepak dh..sibuk ngn bdak2 klas masing2,,mase rehat pun lebih rela duk klas masing2 dh..n satu jew yg ayra kurengg puas aty skunk,,why almost everyone cpt trase aty erkk??phm2 lha bkn nye snang nk jge ati owg..so jgn lha terasa sgt ..kdg2 tu byk perkara hnye skadar gurauan smate..jgn lha amek aty lopp..aduhh! sal..awq jgn lha trase aty,,sy pun bukannye mrh kat awq..n *mse" awq kbo ke sy ttg mslh awq tu xsesuai..lam kelas,pahtu rmai owg lop tu..mmg sy xley nk konsentrate ape yg awq kate,,n ssh nk fikir guane2..so sy pun kbo je lha ape yg terlintas mse tu..hmm sowey lha law awq anggap sy gtu...xpe lha nk wat guane..o_o

leni brubah dh..xmcm dulu..huhu leni dh x kongsi rhsia same2..lebih rela kongsi ngn owg len brbnding dgn pweng sndiri..but im not like tht,,skrg dh xdop tmpt nk ngadu mslh ..sowg je ad.. tu lha *atiey* ..thanks awq!! sbb sudi luangkan mase,buke telinga utk dgr mslh sy~sy pun sedia dgr ape jea dri awq ! same2 ite brkongsi mslh..sy sygg awq lorhh! =)) bru ni dye ni siap kbo ag.."jgn lha malu2 nk citer mslh..ngn sy je kot,,ite kwn lame dh kan..xkan nk berahsia kot,,sy xkbo ke owg erhh".. iteowg pun pernah jgk bincang2 psal "persahabatan" ..mmg awq owg yg sy cari =') boley jadi btol2 pweng..lawpun awq lebey byok luangkan mase ngn geng2 awq tu..sy xkeysoh mane sbb owg kate "fren in nid is a frend indeed" bukan nye law dye tu duk kat sblh ite skmo,,dye tu lha bepweng..ite tetap rapat lawpun x slalu jln2 same..ag pun awq ngn dyeowg tu kan satu kelas..jdi unfair lha law sy suh awq duk ngn sy skmo n awq kan knal dyeowg ag lame dari awq kenal sy.. ^_^ !! anyway million thanks pweng !! arap our pwengship last forever ..

ni kes laen lak..ikot tjuk asal k ??...kadang2 tu ape yg ite rase xsame yg owg laen rase..mmg lha kan,,manusia smue berbeza..rambut sama itam tapi ati laen2..tp bgi ayra..sgt unfair ayra je yg ad rase mcm ni kat awq..! sdey tau x..nk tertitis air mate law bile sbut psl ni..tp x bley.._ayra,,u must be strong!!_ sy tau ite dh xslalu same2..tp jgn lha awq rase hbgn ite akn renggang hnye disbabkan ni..Ya Allah..kuatkanlha hmba mu ni..xtertelan sgale kpahitan!! sy igt awq lha pweng sy yg btol2 pweng..tp sy xpernah anggap lop awq hnye beranggapan biase2..ni bkn bermakne sy minta blsn dari awq..juuz sy rse ni unfair..sy rindu sgt2 dulu2..xkn awq xde rse yg same??sy dh maafkan sgale khilaf awq ..smuanya..this is unfair bgi sy..ite dh same2 lame tau x,,xkan sy kene bertepuk sblh tgn je......ape ni??? hmm,,first thing yg awq buat kat sy ..yg btol2 bgi sy trperanjat..mule2 sy rse awq bley ...tp xsbnrnye awq xboleh..bile sy bru dpt tnda2 yg awq buat sdmikian..hti sy brdebo sgt3...n sy xpercaye pun awq tao?tp lepas sy dgr semuanye..jelas dari awq..this is unfair to me..tp xley sy nk bls dendam..xbaek..xsgup sy wat gtu..sy sdey sgt,sy ,igtkan segale kphitan ite brsame,,dpt dikongsi..tp malangnye ..awq dh jumpe someone else..sy tau dye lebih baek dari saye.she is better thn me.lebih sgalenye lha! n sy xtau nk bgtau sape hal ni..sy tkot sy tertitiskan air mate..sy tau sy xkuat..so sy xley luahkan kat owg laen dh..='/ sy rindu mse ite same2 kongsi itu n ini..saat tu sy rase senang,,will be forever..but the world changes so quick ..ayra xley hntikan..tp law awq rase tu jln yg awq pilih..awq truskan..n sy xkn mghalang.. ='( sy bhagia law awq bhgia... "lohh mcm couple lakk" aduhhh..sy pilih utk berdiam diri dulu..tp awq xprasan pun..sy taw awq xprsan..law awq kate awq prasan,,ur a liar..+kat sape2 yg bace,,jgn prsn yekk tkot bkn awq owgnye+

after all of this..ayra pilih utk jdi lebih kuat..xnk jtuhkan air mate smate demi prkare yg kureng berfaedah ni..ayra taw ayra slh sbb sgt2 cpt buat anggapan tnpa brfikir dulu..tangisan dalam kerinduan ...........................

Monday, 18 March 2013

Segmen Lucky March

Menunggu sesuatu yg tidak pernah pasti

samad sejahtera n salam 1 Malaysia

first n foremost,,ayra nk mntk maaf lha sgt2 kat pmbace2 semua,,biarlha xdop owg yg bace pun op..huhu..nk mntk maaf sbb lame xupdate blog..mgu lepas exam derr~ Sumatif 1 sch yg buat..mmg ngadap lappy 5 - 10 min jer..huahuahua >w< ape2 pun doakan result ayra cemerlang secemerlang cmerlangnye kay?~ #hehe merapu skit#

well =w= lets get bck to the title..sbnrnye stiap ary,stiap ptang,stiap ad mase trluang, ayra skmo trtggu2 sesuatu,,tp mslhnye ayra xtaw pun ape yg ditggu2 tu..xpernah pun tahu..hmm,, buktinye stiap wktu yg ayra kbo tu ayra g buke fb,blog,twitter n skype .. mmg hairan lha kan law bile owg tnye, "awq tgu ape ni?" "sy pun xthu lha sy tgu ape" ..jwpn yg mustahil sesuai..tp xpernah pun owg tnye sbb tade sape pun yg taw.. =o=" xpe lha kan...lagi bgus n tersgt bgus...x lha dyeowg kcau hal ite ... kan3? 

pernah skali tu..balek sch trus siap2 kan diri..xdang nk mkn pun ag dh ngadap lappy..mcm ade sesuatu yg bkal terjadi tp the problem is ayra xtaw pun apekah itu..tp xmustahil lha some ppl xsabor2 nk ngadap lappy kan..sbb nk buke fb n semua lha..mmg lha yg tu tp pernah ke korang rase tertunggu2 ? pelik bin ajaib!..ade xkat sini prnh rase cmtu?ce bagi cdgn sikit mcm mne nk ilangkan prasaan tu..sbb stiap kali dpt taw yg tade ape2 pun yg brlaku psti akan FRUST .. tp the first thing is Wut was n will I waiting for ? peliiss lha,,dh byk kali frust atas sesuatu perkara yg xpernah ite thu..kwujudan tu pun mustahil..apetah ag , umm wutever lha ..

dh lha..tu je nk ckp ~_~ baii2

Sunday, 17 March 2013

We were at JOM KEPOH ~

Kenangan Mustahil Berulang .. kan2?
btol x ?? uhuhuhu ary ni nk update gambar yg si *Atiey xsabo ngat nk tgk..mase jom heboh dtg kat trganu bruni geng2 ayra ni mmg nk dtg lha kan..ehehehe ite gi ary laz dh mse tu,,tp tetap gempaqz~ stiap booth ite msok.terjah abez.. ^o^ dpt tgk Tasha Shila, n rmai ag..tp yg paling ite excited nk tgk ialahh ~~ tadaaa !!!


TOMOKK!!

ohh oukey..nk bertenang sat.. hukhuk.. xDD mase nmpk jea pentas nie riuh dgn lagu n penonton rmai..itowg pun dgn excited jgk pergi tgk..rupe2nye TOMOK ngn SOFAZ.. dgn tidak sgajenye ite bertige.. +waaaaaaaaaaaaaaahhh!!+weeeeeeeeeeeeey!! tomok tu!!+ dh lha muzik pun kuat giler,,ckp pun terloloong2 cam owg giler..mne nk dgr law keadaan gtu kan? mate pun bulat jerpp.. drpd boring jadi,, wowww! mmg very2 happy2 giler3 lha.. maaflha,iteowg mmg giler pun..arap xkenal iteowg ni jer sbb tu prgai sbnr xtau.. ^.< ..
mse ni tomok nyanyi lagu aq datang..best giler lha,,sbb "First time jumpe artiz yg femes" huhuhu

lpas abez lagu dh...pngacara kate kol 4 ptang 6ti ade sesi cakap2 ngn artiz2 tu..tp mslhnye ..kol 4 ptang iteowg dh nk balek ... hukhukhuk sedey tahap gaban lha..tp skurang2nye dpt tgk pun dh oukey~

lpas tu..tibelha mase itowg nk berkoya lakkz.. *shhhhh* jgn kbo ke owg erhh..wat senyap jea ..haha


laalalalaa *Sal , Atiey*



Panas lhaa..senyum pun mcm xnk snyumm~ very annoying..



cewahhh posing sakan nmpak..!




pesal my face nmpk mcm gemuk erk... ehh no komen lhaaaaaa


wehh kowg buat2 reti bhse skit yerkk..iteowg dtg jom heboh tu !! jom heboh.. sikit pun xtipu.. hehe +jgn marah,,gurau je+




xsepet mane pun mata tuu...huehue ='( kesilauan matahari memancar kami yg sedang berkoya.. ^aduhh ngarut jap xD^


merenung mase depan..bersama insan tersyg... ngehngehngeh.. =P


tu diaaaa~ hahaha



kami punye geng yg dpgil "Aweq cunns" hihihi..jgn mrh yew sygs ^o^

oukeyy..harap kenangan ni terus bersinar dlm engatan yerp.. !! love u alls !! frens forever ~ frens never end!!

n last !! Hak BerKoya Hakk Kamii !! No one can Stop us !

Friday, 15 March 2013

Novel Gempaq Menjajah Slot Tv3 !!

Ini dia novel-novel yang bakal dibuat drama or movie ok

jom terjah :)



Yang ni coming soon
Pelakon seperti nad zainal dan akim ahmad


Sinopsis:
PERKAHWINAN diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin.
“Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu… mummy jangan paksa Ash!” - Ashraf Khairi.
“Ain akan kahwin dengan abang Ash!” - Ainnur.
Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata.
Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan.
“Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?” -Ashraf Khairi.
Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah.
Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa… kerana mulut? Jerat terkena diri pemangsa. Rancangan untuk menolak diri Ainnur merupakan titik tolak yang ‘menjahanamkan’ diri Ashraf.
“Ash nak ajak dia beli cincin tunang.” Ashraf Khairi.
Lain yang dirancang, lain pula jadinya. Pertunangan yang diaturkan merupakan titik yang mengikat diri Ashraf dan Ainnur. Tapi siapa sangka, tarikh pernikahan yang semakin hampir mencemaskan Ainnur dek kerana ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Itulah keadaan Ainnur di saat terpaksa menghadapi kemarahan Ashraf yang sememangnya sentiasa suka memarahi dirinya.
And what have you been thinking, doing such thing to me? Nak bagi aku nampak macam orang bodoh…” - Ashraf Khairi.
Kelu lidah Ainnur tidak mampu hendak menjawab. Terkantoi Ainnur dengan helahnya. Kesudahannya… Adakah Ashraf makin membenci? Adakah Ainnur menjauhkan diri? Tidak akan bertemukah dua hati ini? Akan wujudkah satu saat itu, di mana lelaki bandar ini jatuh hati dengan kampung girl yang dibenci?





Yang ini juga akan dibuat drama
gandingan pelakon izzue islam dan tiz zaqyah

menemui anda pada 29 mac di tv3 pada hari jumaat 9 malam


Sinopsis

Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupu
n masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cintayang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.

Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.

"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.

"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.

Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.

Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.

"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.

"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad

Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.

"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.

"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?




Coming soon juga
Ni jadi telemovie
pelakonnya tak silap nelydia senrose , fizo omar
dan lain tak ingat ok

Sinopsis

Perkahwinan yang tidak terduga antara Aleya dan Syed Aizril membuatkan Aleya hidup terseksa. Dia dibuang keluarga. Pasrahkah dia?

"Jangan salah faham Puan Sri. Kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini. Saya tak boleh membuang pangkat itu ke tepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya."

"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."

Andai itu tadir-Nya, dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar. Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania. Sekurang-kurangnya, bila Aleya menutup mata, kehidupan Dania akan terbela.

"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini. aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdik-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."



Semua novelnya best
mana korang tak sabor nak kuar jadi drama or movie ??
bye ..

@Sumber = Blog Mohd Zuhri@
@Copy From = Belog Mohd Zuhri@

Friday, 8 March 2013

When Gurls Not In Zeh Mood

dear reader~ salam 1 Malaysia..samad malam alls~

to tell ya alls,tahun exam mmg memenatkan ? btol x ? sbb kne struggle, kelas tmbhn pun bykk,,tmbh lak umwork melambung..tp ni kire ouke ag umwork stkt ni sbb chegu xsuwoh wat nota byk2..huhu baek btol aty chegu2 ni.. ~_~
ary ni ary jumaat, kat tgnu konfem cuti sch..tp bgi yg thun exam nie,,ade klas lha kem lhaaa mcm2! tp kire xaci lha kat batch 1999 sbb dyeowg xpyh PMR dh taun dpn..dyeowg amek ujian ape tahh,,tanak taw lha..dh lha byk kmudahan yg dpt, buku teks kbykan jadi bhse melayu..jely giler siottt! huhu kami hnye mmpu redha~ pasti ade hikmah disebaliknye..kan? sbbnye,, "Allah xkn uji umatnye melebihi keupayaan mereke" soo,,Allah uji ite nim sbb Dye tahu ite nim boley lalui ujian2 yg Dye bagi tu..so jgn gelisah n tnye2 "nape Allah bgi aq ujian sberat ni?" "kenape,,ape slh aq" noo noo no~! we cant reject the fate! _4 muslims only_

ohh ouke2.. dh lari dari tajuk.. hmm2~ tajuk besarnye laen,,isinye laen..ade ke ptot? huahahuua.. >w< maaf yew ary ni byk merapu skit.. hehe btw meh nk sambung tajuk asal!
+betolkan mikrofon+ +ehem2+ xDD
ouke! ary ni ayra nk kongsi sikit,,bile gurls xde mood..lazimnya melalui prcakapan,perbualan,chat dan mc8..akan berubah~ xsmua gurls..just some of em

1. " Fine " / " Ye Lha " : prkataan ni digunekan bile gurls wanna end an argument . apabile mereka tahu mreka benar,,so awq perlu shut up!

2. " Nothing " / " X De Ape2 " : bermakna sesuatu yg ite xthu,,somethings..n awq sharusnye risau!

3. " Go Ahead " / " Buat Lha " : ni nk tgk uji / cabar.. bkn nye satu keizinan ! lebih baik minta kpastian, adekah si dye benar2 mnyuruh ite buat or something else.. better watch out!

4. " Watever " / " Ape2 Je Lha " : ayat nie biasenye bile mereka menyampah ..sometime wen they r lazy to treat u

5. " That's Ouke " / " Tak Mengapelha " : sometimes mereka sdg brfkir pnjg ttg kesalahn kowg, n mgmbil kputusan utk berkate x mengape/tht's oke bgi mgmbil aty anda..namun mreka mnunggu bile anda ingin tbus ksilapan itu.

*This is Just Addition,,Sometimes not really true .. 6. " WOW! ": ni bukan pujian kdg2 tu..but they r just amazed tht one prson could be so stupid about something..*

huhu.. ini bukan ayra reka yepp.. tp ayra trbace kat status2 owg dlm FB .. hmm~ kdg2 btol jgk kan ??

well thankiee spe yg sudi bce my belog ~~ myb this belog will shut for a week bcoz,,the owner is too busy for her exam..soo,,cannot concentrate kat lappy lagi.. huahuahua..so dear readers~ gud nite..hve a nice days.. 

^_^ do it do it do it do it !!!!
!@##$%$#@! ehh ape ayra merepek ni...huahua

Thursday, 7 March 2013

First Present From A "Guy"

ehem2,, w.b.t , samad sejahtera n Slm 1 Malaysia
hmm harini tade ape nk diciter lha,,actually nk citer psl pergy jln2 ngn pweng tp mcm,,dyeowg dh citer..ayra pun dh mlas aa nk citer pnjg2..6ti ad mood ayra citer lhaa balek pnjg n lebar bgi imbas semula erkk.. eh2 mcm blajr bm lak nih siap ad teknik imbas semula.. >w< hehe
sbnornye sblm nk jogetkan jari ni ayra xde idea ape2 pun,bukak jea tmpt tulis2 nie,,n then bunyi "ponn! ponn!!" erkk mcm lgu ponn2 tu lak.. haha hmm ouke2,, pstu hati dh excited ni law betol lha tu ape yg ayra impikan,,tp law x mmg double FERUST lha.. =.='.. sbb pena jgk owg kate kan,,jgn berharap yg mgunung sgt2 tkot 6ti ape yg diarapkan xmnjadi or xtercapai..kan?ayra pun prnah alami camtu..kowunk pena?msty kowunk pun rse ferust nk tertunggeng kan?huhu soo ayra cpt2 lha letak laptop ni kat tepi n then go n see outside of my house..bile nmpk jea mnde ni

mnde ni ni ni ni ni ...my heart was blooming like crazehh xDD ..pstu dgn kesukaan yg xdpt nk dikwl,,ayra suwoh lha kkaq ayra g amek sbb duk kat umh ni pkai mcm ...xboley blah sket,,alang2 kkaq bru baleq krje,,so suwoh lha dye pergi amek sat..ksian kat dye dh lha tgh mkn.. >...> hahaa.. ayra nim mmg xley blahh punn..wehehe maklumlha aty pun tgh berbunge bgai nk cabut kelopaknye..kkaq pun prgi lha amek..riak muke dye pun mcm epy jea,,,mgkin dye trut epy utk adeq dye nim kowt.. ehehe pstu pun ayra tgu lha kkaq g amek,smbil2 tu tgk dari dlm ikot cermin+jendela+,,lame lha lak dyeowg duk ckp,,ckp ape tah..mgkin suwoh sign kowt,biaselha kan brg2 post nim..ouke2 n then kkaq pun pusing lha sbb nk msok umh,,ayra kat dlm umah ni dh melompat2 suwoh cpat.punye lha lmbt dye brjln,,sgaje kowt tuh..
dlm hati "hoooooo tohhhh!!! ho toh hotoh !!!!" owg ganu fhm lha..mksudnye mcm "tu diaa tudiaaa!!"
haha,,kkaq pun tgk ayra mcm.."dye nim mmg xbley blah jea >..>" haha
n sbenarnye hadiah ni smpena ary lahir ayra yg ke -20,, wahahaha tipu jea.. >w< ..yg ke-15 .. waahh dh 15 dh ayra... huhu ..20/2/2013 ,,, dh lame tp hdiah nye bru smpai 7/3/2013 sbb byk ngat halangan2 yg terjah ~


^w^

bile pegang jea smpul brg tu trus ayra tgk spe pgrim n else..bace punye bce ,,mmg btol r ayra yg punye.. pstu tgk pgirim nye lak..."Shunnie" ..hehehe ~ my eyes shaped like "0w0" ..tp ape yg ayra rse mcm ">____>" ialah,,num fon ayra ..salah derr~ ape pun xbley~ hmm..trtiggal 1 num iaitu num "1" .. mgkn owg confused kowt ngn num fon ayra sbb num "1" byk .. tp xbyk sgt pun,..paperpun tapelha~~

soo ouke2 berbalik semula,, then lpas tgk2 tuu ayra pun amek lha fon nk amek gmboo..hehe ..gmbo kat atas tu ..yg tu lha~ hehe..n then buke lha smpul tuu,,carik kan yg atas skali ..xbole buke lhaa ==' .. cari jln snang,,amek lha gunting derr.hbis koyak2 tu n then nmpak lha hdiah tu tp msih tersmpul..kakaq said " tah2 buku jew.. >.<"" mama said " kot2 file mcm tu ha" smbil point oout kat file kat umh.. ape pun xboley lha dyeowg ni..ayra pun xtrfikir lak ape lha yg akan ad kat dlm tu..over excited melangit ehehe..hdiah brsmput tu,, yg tu xsempat nk amek gmborr sbb over excited .. like " waaaaaa !!! weeeeee !!! " xD pstu koyakkan lak yg smpul tu.,pstu ini diaa~~ tadaaa .. 

im soooo sooo sooo bewyy bewyy "xDDDD" ...kakaq said " berat sgoh adeq aq nim" huhu..

 cokelaaaaat!!my pebeweetttttt ^w^ .. thanks yaw shunnie~ cyg at awq ..meh nk bri flying kissh sket ^3^ muahh~.. hehe
cokelat dari kota bharu tuu,,fly2 punye fly smpai kat tganu.. biarlha hntr gune post laju pun..hehe
trigt lak kat mcg smlm..shunnie said ade lagi hdiah kedua,,so ayra dgn muke menebal seinci nye minta hadiah yg ketige..hehehe =3 tape bkn slalu,,skali skala jea..ayra juz mintak beli slendang bwal jea..kat umah nim kkaq yg blajo kat U habis dye amek wat g U dye tuu..huhu,,sabor je lhaa..~

now im waiting for the next arrival..haha,jahat ayat.. btw shunnie~ cyg awq ketad2..hahahahaa

to my pwengg!! jgn jelyy yea...heheehe..law dang sy beri sket ke awq coklat yg mahal niie~

Monday, 4 March 2013

Kerajaan Shunnie One Day


A GOOD NEWS FOR BLOG NIM .. =

later myb mase cuti bln 3, belog nim akn ditukar majoritinye.. header,,title nye skali, blog address pun myb ditukar.. atas cdgn empunye diri nim..

Title Mgkin mnjadi "Kerajaan Shunnie One Day" / "Kingdom of Shunnie/Shunnie Kingdom"
blog address = shunnieforever.blogspot.com
header mcm titile jgk lha~

SOOO THIS BLOG WILL BE +KERAJAAN SHUNNIE ONE DAY+!!!

sape2 rase ade cadangan laen utk title .. must ade "shunnie" ...law kowg rse ade ayat laen lagi bgus dari Kerajaan Shunnie One Day ..sila tampilkan idea di komen yew! ^_^ jase anda amat dihargai!! >=)

Dye Dah Pergi

w.b.t u'olls ! salam 1 Malaysia !

huhuuh sblum2 nim ayra pnah bgtau kan psl ade owg antar mcg tu..yg tah pape ,, tbe2 dtg menyerang..n tanpa disangka2 dye jgk lha yg menceroboh blog ayra nim..owg duk sibuk psal Ceroboh kat Lahad Datu, kite duk sibuk ngn Ceroboh kat Blog Ayra .. huhuhu ='( tp kan owg kate yg kat Lahad Datu tu smua semata2 krn POLITIKZ! ..btol jgk kan law difikir logik, pstu ade lak yg tuduh situ tuduh sini tnpa thu kbnaran nye..tah lha,idk much bout this..tp msti ade motif masing2 ni..huhu nk menggulingkan sape2 or wutever lhaa..

errkk brbalik ke tjuk asal..hmm~ smlm , tanggal 4/3/2013..satu drama yg diarah oleh "pengarah senget" tlh brlangsung iaitu dye mceroboh blog nim dn juge mencroboh Kerajaan Kesultanan Shunnie,,dye mgunakan senjate kpndaian yg xpatut,kbijaksanaan yg disalahgunakan..inilah namenye penceroboh..huhuhu n dye tu lebey kuwg bgus jgk lha,sbb berani tmpilkan diri kat chat,tmpilkan diri utk brbicare smlm..huahua mcm2 lha dye tuduh my Mr.Shunnie, blagak dye taw lha ape2 yg benar! huhh ~.~ double hokk alosss..mcm lha dye taw smua sekali ape yg berlaku..kan guys??siapakh gerangan nye pun xdpt nk knal psty,jntina myb a guy.. n, n wut shocked me was,, dye taw yg psl "aq frust" bce mcg "Mr.Shunnie ngn pmpuan len" wer did he know bout this??very2 out of mind..dye duk sibuk nk ayra jauhkan diri dri Mr.Shunnie,"kau tu sape?" urghh~! n lagi ape yg ayra paling xsuke dye call me "senget" ?? double wut!?+tataw lha law kau knal aq+ sedap mnyedap aty cucu cicik kau jea pgil cam tu,,xpe lha,,senget dibalas senget!kau tu pun senget lha derr..haha skrg ite lak gelar dye senget,, =3,, beyeh?sbb dye lha pengarah drama nim yg ayra tulis sbg "pengarah senget" !! hehe

tapi tape,,sbb Mr.Boss Kerajaan Kesultanan Shunnie dh samadkan keadaan.. +ye x?+ hehee bgus lha jgk keadaan dh smkn membaik, mase due2 guys tu tgh chat smlm,smbil ayra perhati,timbul jgk rse tkot dlm aty ni sbb kate2 si senget tu ksar derr,ayra pun trase..mn lha taw kot2 Mr.Shunnie membara aty,xpsl2 gadoh kat situ..hmph~ Alhamdulillah tade prgaduhan yg tegang berlaku >w< .. sesi siasat dh brjln dgn baek, sbb Mr.Boss gune bhse yg sehabis baek dh tuu,,si senget tu jea yg sangkut ngn kekasran sndiri, huhh~ hampeh!

ape yg penting skrg, Im Heading To U,,SENGET , law kau btol2 nk kan aq bhgia skali pun bkn dgn care ni ..kau rase aq bhgia law kau ceroboh Belog n Kerajaan Shunnie ? kau tu yg senget sbb gune kekasaran,gune kesengetan dlm hal nim,ptotnye kau fikirlha waras2 dulu, ni x..kau pakat serang aq,., n to tell ya wut~ aq xlha sesenget kau kan?buat krje senget mcm nim.. x3 haha,,kan dh kene kat btg idom sndiri.. =p hehh~  dh lha pgil aq senget, ape yg aq buat tataw,, tp yg lebih terang lagi bersuluh,,kau tu yg senget,buat kerje senget smpai hasil nye pun tak straight kene kat aku,hasl nye menyenget kat kau..kau phm? +ehh kau senget aa,xigt2+ mksudnye,,hasilnye xsmpai kat aq,kau kan nk kenekan aq..last2 terkono kat kau.. >w<

n now Im Heading To U, Mr.Boss,, shankyuu lha jdi my Hero dlm drama yg xsbrp nk jdi nim,,pengarah dye tu senget..pelakon lbey pndai smpaikan pngarah tersenget cara,tersilap strategy kot.. x3 n one more thing,,shankyuu sbb buat aty ni tnteram,xtrlalu nk fikir psl nim n sbb cube nk tenangkan ayra dari bfikir prkare yg mmg xboley blah nim..huahuahua..
0w07

Periksa Belog Besar2-an ~~ ^_^

Nim Smua Snarai2 Segmen Yg Pernah Ayra Ceburi >>w<<

1. Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Tarikh tutup = 26 Febuari 2013
Bukti = Penyertaan Ayra

2. Giveaway Birthday Nur Alja
Tarikh tutup = 5 April 2013
Bukti = Penyertaan Ayra

3. Giveaway Gossip Girl
Tarikh tutup 25 March 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...